بیمه مسئولیت مدنی در قرارداد مشارکت در ساخت
نوامبر 27, 2023طرح تفصیلی و طرح جامع شهری چیست؟
دسامبر 10, 2023وام مشارکت در ساخت از مهمترین و بهترین مواردی هست که سازنده میتواند برای دریافت آن اقدام نماید البته این تسهیلات برای ساخت ملک کلنگی و واحدهای مسکونی جدید شرایط خاصی نیز برای متقاضیان آن دارد.
از مزایای دریافت وام بانکی مشارکت در ساخت این است پرداخت آن تقسیط میشود و سازنده حتی میتواند وام را به صاحبان جدید ملک انتقال دهد.
در این روش بانک ارائه دهنده وام بانکی با سازنده برای پیشبرد ساخت و ساز شریک میشود و در پایان کار نیز سود خود را از سازنده (نه از بخشی از ملک) دریافت مینماید.
میدانیم که اشخاص حقوقی و حقیقی سرمایههای خود را در بانک قرار میدهند تا بتوانند از بانک سود دریافت کنند و بانک نیز تسهیلاتی را که برای ساخت مسکن نیاز است به سازندگان ارائه میدهد و در مشارکت در ساخت بین سازنده و بانک شراکت حاصل میگردد.
مسلماً در این شراکت سودی نیز حاصل میگردد که بانک هم سود سرمایهگذارانش را پرداخت مینماید و هم در باقیمانده سود شریک میگردد؛ در این شرایط سازنده یک حساب جاری باز کرده و بانک نیز سهم شراکت را بصورت نقدی در این حساب واریز مینماید.
بعد از اتمام پروژه مشارکت در ساخت نیز در واقع بر اساس قرارداد بانک سهم شراکت را به سازنده میفروشد و در آن موقع است که سازنده باید جهت تسویه نقدی شراکت بانک اقدام و یا اینکه با موافقت بانک اقدام به تقسیط پرداختی نماید.
سه مرحله مهم جهت استفاده از وام مشارکت در ساخت
مرحله اول: طرح پیشنهادی از سوی سازنده ارائه میشود.
جهت دریافت وام مشارکت در ساخت، سازنده با داشتن مدارک لازم جهت تشکیل پرونده به بانک مراجعه نموده و در صورت تأیید بانک قرارداد منعقد میگردد.
ملک مورد تقاضا چه شرایطی باید داشته باشد:
- داشتن سند مالکیت یا زمین واگذاری از سوی سازمان ملی مسکن
- ملک باید تفکیک شده و حدود رعایت شده (مفروض) باشد.
- ملک باید دارای قابلیت رهن گذاری باشد.
- ملک باید در حوزه خدمات شهرداری قرار داشته باشد.
شرایط متقاضی برای دریافت وام مشارکت در ساخت
- داشتن تمکن مالی جهت انجام تعهدات و خرید سهم بانک بطور نقدی و یا اقساطی در انتهای پروژه
- عدم داشتن ممنوعیت در تصرف ملک
مرحله دوم: انعقاد قرارداد وام مشارکت در ساخت بعد از تأیید بانک و انجام استعلامات
در این مرحله میان سازنده و بانک قراردادی منعقد میگردد که جهت تنظیم یه دفتر خانه ارسال میشود و ملک در رهن بانک قرار میگیرد.
مرحله سوم : مشخص نمودن روش عمل در این مشارکت مدنی
در ابتدا همه هزینههای اجرای طرح از مرحله اخذ پروانه ساخت و تهیه نقشه تا تمام هزینههای ساخت تا اتمام کار لحاظ میگردد.
البته هزینههای از قبیل هزینه پایان کار، عدم خلافی و صورت مجلس تفکیکی بر عهده سازنده است و در هزینههای کل منظور نمیگردد.
در انتها بر اساس تعیین 80% از ارزش کل طرح، میزان تسهیلات نیز تعیین میگردد و باید دو مورد مهم که شامل امتیاز تسهیلاتی متقاضی و سهم شراکت بانک و سازنده میباشد معین گردد.
تعهدات سازنده بعد از دریافت وام مشارکت در ساخت چیست ؟
-
- شریک یا سازنده مجاز نیست در زمان مشارکت بدون اخذ موافقت کتبی و قبلی بانک اجازه تصرف مورد مشارکت را بصورت کلی یا جزئی به دیگران واگذار نماید و یا تحت عنوان اجاره، وکالت و یا پیش فروش برای دیگران حقی ایجاد نماید.
- حداکثر مبلغ واگذاری اقساطی سهم شراکت بانک برای هر واحد، بر طبق دستوالعملهای اعتباری در هر بانک تعیین میگردد.
- سازنده وظیفه دارد که احداث و تکمیل واحدهای مسکونی را بر اساس نقشه تصویب شده و در مدتی که در قرارداد مشخص گردیده است انجام دهد؛ و اگر بر طبق گزارش ارزیابی، ملک مورد مشارکت بر اساس نقشه تصویب شده در بانک ساخته نشده باشد نیاز است که گواهی عدم خلافی از شهرداری دریافت و به بانک ارائه شود.
- سازنده متعهد میگردد که در پایان قرارداد مشارکت در ساخت سهم شراکت بانک را بر طبق قیمتی که بانک اعلام کرده است بصورت نقد و یا در صورت موافقت بانک به شکل اقساط خریداری کند.
- سازنده باید شرایط لازم را برای بانک جهت بازدید از مورد مشارکت در ساخت را در هر زمانی که بانک بخواهد فراهم نماید.
- سازنده وظیفه دارد که هزینه تأمین خسارت حوادث غیر مترقبه را بر اساس بیمه به بانک پرداخت کند و این موضوع با توجه به مدت قرارداد مشارکت در ساخت تعیین میشود.
- سازنده موظف است که هزینه حق ثبت و حق التحریر قرارداد مشارکت مدنی را پرداخت کند.
- اگر وام گیرنده در زمان پایان قرارداد مشارکت در ساخت، سهم بانک را خریداری نکند از تاریخ سررسید قرارداد مشارکت مدنی تا تسویه سهم بانک، مبلغی تحت عنوان جریمه دیرکرد ناشی از تأخیر در شراکت برای او محاسبه میگردد که همراه ارزش سهم الشرکه بانک در سررسید از شریک دریافت میشود و جریمه دیرکرد ناشی از تأخیر با نرخ حداقل سود مورد انتظار به اضافه 6% درصد تعیین میشود.
- شریک باید در زمان دریافت هر مرحله از سهم شراکت بانک، بخشی از مبالغ متعهد شده خود را (در صورت وجود) پرداخت کند. به شکلی که بعد از دریافت آخرین مرحله سهمالشرکه بانک و هزینه نمودن آن ساختمان مورد مشارکت در ساخت نیز آماده شود.
نکته 1: بدهی سازنده در قراردادهای مشارکت منعقد شده در بانک شامل اصل و سود دوران انتظار از تاریخ سررسید تا زمان تسویه کل و تمام جرایم ناشی از تأخیر است.
نکته 2 : اگر سازنده در طول مدت مشارکت در ساخت احتمال کاهش سود پیش بینی شده و توافقی را بدهد نیاز است که موضوع را در طول قرارداد به بانک اطلاع دهد تا بانک برای فسخ قرارداد در صورت لزوم وارد عمل گردد.
نحوه پرداخت سهم شراکت بانک در مشارکت در ساخت
پرداخت سهم شراکت بانک در دو مرحله انجام میشود؛:
زمانی که ساختمان 20% پیشرفت کرد هزینههای انجام شده محاسبه میگردد. 80 درصد هزینهها در نظر گرفته میشود و بر طبق آن سهم شراکت بانک پرداخت میگردد؛ این مبلغ نباید از نصف کل هزینهها بیشتر گردد.
اگر مبلغ پیشین در پروژه مشارکت در ساخت بصورت کامل استفاده شود؛ پرداختی مرحله دوم وام مشارکت در ساخت تا سقف 80% کل هزینه ها میباشد.
شرایط وام مشارکت در ساخت بانک مسکن
بانک مسکن از مدتهای طولانی پیشین در پروژههای ساخت و ساز در ایران مشارکت داشته است و برای دریافت وام مشارکت در ساخت از بانک مسکن باید سه مرحله ای که در بالا شرح دادیم را طی نمایید.
اگر متقاضی دریافت کننده وام، اوراق ممتاز یا حساب پس انداز بانک مسکن یا پس انداز جوانان و یا قرض الحسنه جاری داشته باشد با رعایت شرایط آن میتواند از امتیاز اخذ وام مشارکت در ساخت مسکن استفاده نماید. (مشاهده شرایط مشارکت در ساخت)
چیزی که دارای اهمیت است آن تعهداتی است که سازنده به بانک ارائه میدهد و اولین شرط این میباشد که بدون کسب اجازه و موافقت بانک امکان فروش یا پیش فروش یا اجاره و یا هر نوع تصرف دیگری به سازنده داده نمیشود و سازنده باید در خصوص پرداخت حق شراکت نیز تعهدات لازم را ارائه داده و بیمه ساختمان را پرداخت نماید و همچنین کلیه مراحل ساخت بر اساس نقشه مصوب پیش رود.
همانطور که عنوان شد هر تغییری که بوجود آمد باید عدم خلافی شهرداری آن به بانک تحویل داده شود؛ و مأمورین بانک باید بتوانند هر زمان که خواستند از پروژه بازدید به عمل آورند.
چنانچه سازنده برای خرید سهم مشارکت بانک تأخیر داشته باشد برایش جریمه در نظر گرفته میشود. سازنده باید بگونهای برنامه ریزی کند که بعد از دریافت آخرین مبلغ از بانک ساختمان را تحویل دهد.
وام مشارکت در ساخت بانک ملی
وام مشارکت در ساخت بانک ملی از طرحهای بسیار قدیمی در این بانک است و هم برای پروژههای عمرانی و هم برای پروژههای کشاورزی و هم برای ساخت مسکن انفرادی و یا مجتمع ارائه میگردد.
وام مشارکت در ساخت بانک صادرات
وام مشارکت در ساخت بانک صادرات به جهت حمایت از تولید ارائه میگردد و این وام به شکل توافقی بوده و در حوزۀ مسکن بر طبق طرح سازنده و بر اساس قرارداد بانکی ارائه میشود و جهت بازپرداخت این وام مشارکت در ساخت تضمینات لازم نیز از سازنده دریافت میشود.
وام مشارکت در ساخت بانک ملت
وام مشارکت در ساخت بانک ملت نیز جهت مواردی همچون واردات ماشین و همچنین مواد اولیه، ابزار و یا واردات کالا به قصد فروش و بازرگانی داخلی ارائه میگردد؛ هدف از ارائه این وام بیشتر برای بخش خدمات است و بخشی از طرح مشارکت این بانک نیز جهت ساخت مسکن منظور گردیده است.
از بانک ملت نیز میتوانید هم به شکل انفرادی و هم انبوهسازی وام ساخت را دریافت کنید.
وام مشارکت در ساخت بانک انصار
وام مشارکت در ساخت بانک انصار بصورت طرحهای وام بدون سپرده گذاری به سازندگان ارائه میگردد و سازندگان میتوانند از این شرایط برای دریافت وام مشارکت استفاده نمایند.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد همچنین میتوانید جهت اطلاع از نحوه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت این مقاله را در سایت mosharekatyar بخوانید.