مشارکت در ساخت و ساز، قراردادی لازم
نوامبر 15, 2023بیمه مسئولیت مدنی در قرارداد مشارکت در ساخت
نوامبر 27, 2023تعریف وکالت از نظر قانون
طبق تعریف ماده 656 قانون مدنی" وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود مینماید."
بنابراین ملاحظه میشود که وکالت نیز مانند بیع، اجاره و غیره یک عقد (قرارداد) است. قراردادهای مختلف آثار مختلفی را به وجود میآوردند؛ مثلاً بیع موجب میشود که مالکیت از شخصی (فروشنده) به شخصی دیگر (خریدار) منتقل گردد یا اینکه عقد اجازه موجب میشود که مالکیت منافع مال برای مدت معین از شخصی (موجر) به شخص دیگر (مستأجر) منتقل شود.
اثر اصلی عقد وکالت همانطور در تعریف فوق ملاحظه میشود نیابت است. به این صورت که شخصی (موکل) شخص دیگری را (وکیل) نایب خود در انجام کار قرار میدهد تا از جانب او اقدام کند.
وکالت کاری همانطور که از نامش پیداست فقط به منزله انجام کارهای اداری داده میشود که در وکالت نامه ذکر شده باشد و هیچ ارزش دیگری ندارد.
وکالت بلاعزل چیست؟
در وکالت بلاعزل موکل اختیاراتی را در طی عقد وکالتی به وکیل واگذار مینماید و حق عزل یا برکناری وی را نیز از خود ساقط میکند.
وکالت کاری مشارکت در ساخت
وکالت کاری مشارکت در ساخت یکی از مهمترین رکنهای قرارداد است. این وکالت نامه میبایست بصورت کامل و جامع تنظیم شود؛ که در هنگام عملیات اجرائی ساختمان دست سازنده را جهت انجام کلیه امور اداری باز بگذارد.
اگر وکالت کاری به درستی تنظیم نگردد باعث اختلال در روند عملیات ساختمانی میگردد. لازم به توضیح است در وکالت کاری قرارداد مشارکت در ساخت کلیه موارد اداری تا اتمام مراحل تقسیم نامه و دریافت سند تک برگی برای هر آپارتمان میبایست در نظر گرفت.
محاسبه مدت زمان وکالت کاری قرارداد مشارکت در ساخت بر مبنای زمان حدودی دریافت جواز که در قرارداد ذکر شده + مدت زمان عملیات ساختمانی موجود در قرارداد مشارکت در ساخت + مدت زمان دریافت پایان کار ساختمانی از شهرداری و دریافت تقسیم نامه و سند تک برگی از اداره ثبت اسناد و املاک میباشد. پس برای هر قرارداد مشارکت در ساخت مدت زمان وکالت کاری متفاوت میباشد. نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت را در این مقاله بخوانید.
آیا وکالت کاری مشارکت در ساخت باید بلاعزل باشد؟
از مواردی که میبایست در وکالت ذکر شود و مدت زمان آن، موردی که قابل ذکر است بلاعزل بودن وکالت کاری در زمان فوق میباشد. این را در نظر داشته باشید که وکالت کاری بصورت عادی تنظیم گردد ممکن است برخی از مالکان در اواسط اجرای پروژه اقدام به فسخ وکالت نموده و کار را متوقف نمایند؛ که معمولاً در قراردادهای مشارکت در ساخت بندی جهت فسخ وکالت نامه گنجانده شده که در صورت فسخ وکالت ضرر و زیان میبایست از طرف مالکین به سازنده پرداخت گردد و چون روابط مالکین تضامنی میباشد و کلیه مالکین متضرر میشوند حتماً میبایست وکالت کاری بصورت بلاعزل تنظیم شود.
در صورتی که سازنده از تعهدات خود سر باز زند بندهایی در قرارداد مشارکت در ساخت موجود است که موجب جلوگیری از آن میشود و نیازی به اهرم فشار از طریق وکالت نمیباشد. چون فسخ وکالت در هر صورت به ضرر مالکین است. پس بهتر است وکالت کاری بصورت بلاعزل تنظیم گردد.
وکات نامه کاری مشارکت در ساخت حاوی یک سری مسائلی هست که فقط کار وکالت است و هیج ترس و نباید واهمهای جهت امضای آن داشته باشید بطور مثال رجوع به ادارات و شهرداریها و مراجع قضایی و دفاتر خدمات الکترونیک شهر و غیره که برای تسهیل و سرعت در کار است و از امضای آن نهراسید، اگر ترسی هم باشد برای سازنده است چرا که تاریخ شروع مسئولیتهای ایشان از تاریخ امضاء این وکالت نامه است.
در وکالت کاری مشارکت در ساخت حق توکیل به غیر، مجاز است ؟
این وکالتنامه علاوه بر بلاعزل بودن بهتر است با حق توکیل به غیر تنظیم شود، در برخی مواقع در انجام موضوع وکالت شخصیت وکیل برای موکل مهم است و موکل دوست ندارد غیر از وکیل انتخابی شخص دیگری موضوع وکالت (حالا هر امری که باشد) را انجام دهد در این صورت موکل حق تفویض اختیارات اعطایی به وکیل خودش را به شخص دیگری نمیدهد اما در برخی موارد اینگونه نیست (قرارداد مشاکت در ساخت) مهم انجام موضوع وکالت است حالا توسط هر کسی که باشد در اینصورت موکل طبق موضوع وکالت است حالا توسط هر کسی که باشد در این صورت موکل طبق ماده 672 قانون مدنی به وکیل این اختیار را میدهد که اختیاراتی که به وی داده شده است را به وکیل دیگری بدهد تا ایشان موضوع وکالت را انجام دهد به این امر حق توکیل به غیر گفته میشود.
جهت انتخاب وکیل ملکی مشارکت در ساخت با ما در ارتباط باشید.