داوری قرارداد مشارکت در ساخت
فوریه 15, 2023درصد مشارکت در ساخت
فوریه 26, 2023لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت عبارت است از لیستی که در آن چگونگی انجام مراحل ساخت، تعداد طبقات، مشخصات فنی و نوع کاربری هر طبقه به همراه مصالح و لوازم مورد نیاز برای ساخت و تجهیز و تکمیل آن، به انضمام نوع، مارک، کیفیت و کمیت مصالح و مشخصات فنی لوازم، بطور جامع تعیین و تعریف شده و به توافق طرفین رسیده و ممضی به امضای ایشان بوده و جزء لاینفک قرارداد می باشد.
توافق در خصوص متریال
متریال یکی از موارد قرارداد مشارکت در ساخت است که باید قسمت به قسمت مورد توافق واقع شود و بسته به هر ملک خصوصیت ویژه ای دارد. در این قرارداد نمونه نیز انواع متریال جهت اشراف ارائه می گردد ولی از استفاده از برند خاص خودداری می کنیم و برای خوانندگان عزیز مشخص شده است که در ساخت یک ساختمان چه متریالی استفاده می شود.
تعیین مصالح و متریال در حقیقت مهمترین بخش از مراحل انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت است. در خصوص تعیین کیفی مصالح راههای مختلفی وجود دارد. اما به دلیل شرایط تحریم حاکم بر ایران سازندگان دارای محدودیت های بسیاری از لحاظ استفاده از مصالح و متریال میباشند. اما بدیهی است که هیچ سازنده ای حاضر نیست که ملک خود را با استفاده از مصالح و متریال نامرغوب به نابودی کشانده و باعث شود که ملک و سازهاش به قیمتی ارازنتر از سازههای منطقهای به فروش رود. بنابراین به نظر این جانب معدود سازندگان هستند که حاضر شوند صرفاً به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب که از لحاظ قیمت در مقایسه با ارزش کل پروژه رقم قابل توجهی نیست ملک خود را بدنام کرده و برسرزبانها بیندازند.
در ادامه مطالب فوق، راه اول در تعیین مصالح و متریال، توافق در خصوص برند و نمانام خاص می باشد که چنانچه گفته شد به دلیل تحریم بودن در شرایط فعلی، به جرأت می توان گفت که هیچ سازنده ای حاضر نمی شود زیر بار چنین تعهدی رود. زیرا در صورت پذیرش چنین تعهدی یا باید اقدام به قاچاق اقلام نماید یا اجناس را از بازار آزاد به چند برابر قیمت خریداری کند و یا با نیرنگ و فریب اقدام به جعل برند کرده و به دروغ مارکی را به نام برند مورد توافق در سازه به کار ببرد.
روش دوم استفاده از کلمه درجه یک ایرانی است. این توافق دست سازنده را باز می گذارد و محدودیت بازار و فشار شرایط حاکم بر برندها، موجب افزایش بیهوده هزینه های ساخت نگردیده و باعث نمی شود که سازنده جهت جبران هزینه های غیر مترقبه از کیفیت کار ساخت بکاهد؛ اما این حد آزادی عمل دادن به سازندهها گاها نیز خطرناک بوده و ممکن است باعث زیان مالک یا مالکین شود.
اما یکی از راههای خوب تعیین مصالح، ابتدا برند یا نمانام به عنوان کالا و مصالح مورد توافق در قرارداد ذکر شود اما در ادامه قید گردد که در صورت نایاب شدن و کاهش کیفیت برند مصالح مورد توافق، مصالح و متریالی که مشابه آن است استفاده شده و در سازه بکار رود.
بدیهیست که تغییر برند مورد توافق توسط سازنده در صورتی امکان پذیر است که بتواند موارد و مراتب نایاب شدن یا کاهش کیفیت را ثابت نماید.
“در صورت اثبات موارد مذکور روشن است که سازنده به راحتی می تواند اقدام به تغییر آن نماید. بطور خلاصه روشهای تعریف و تعیین متریال، یا به شکل یک برند خاص، یا به صورت تعریف کیفی مثل درجه یک ایرانی و یا برند خاصی تعیین می شود ولی در قرارداد توافق می شود در صورتی که مصالح و متریال نایاب شده یا بد کیفیت شود از مصالح و متریال مشابه استفاده می شود.”
نکات مهم در تعیین لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت
تبصره 1 : در تمامی مواردی که لیست مصالح از کلمه "مشابه" استفاده شده است منظور از استفاده از مصالحی است که به لحاظ کیفی و کمی و ارزش دارای شرایط یکسان و بالاتر هستند. در خصوص شرایط و اوصاف کمی وکیفی باید عرف منطقه نیز لحاظ شود.
تبصره 2 : در صورتی که مارک خاصی در لیست مواد قید شده و در بازار ایران موجود نمی باشد سازنده می تواند برند مشابه دیگری استفاده نماید که این تصمیم با مشورت و رضایت مالکین و نظر آرشیتکت قرارداد انجام میگیرد.
بدیهیست افزایش قیمت مارک خاص در صورت موجود بودن در بازار تأثیری در تهیه آن توسط سازنده ندارد. مالکین موظفند ظرف 48 ساعت از تاریخ اعلام سازنده نظر مشورتی خود را در این خصوص اعلام نمایند در غیر این صورت و جهت جلوگیری از تأخیر در اجرای قرارداد؛ برند مشابه مطابق با تبصره 1 این ماده تعیین و اجرا می گردد.
تبصره 3 : افزایش قیمت مصالحِ لیست متریال هیچ تأثیری در نوع کیفیت و کمیت نداشته و هیچگونه تعهدی را برای مالک ایجاد نمی نماید.
تبصره 4 : طرف دوم ملزم و موظف به پذیرش و اصلاح فوری ایرادی از ناحیه طرف اول (نماینده مالکین) که مغایر با مشخصات فنی و اجرایی مصالح پیوست قرارداد بوده و به وی اعلام شده است؛ می باشد.
تبصره 5 : چنانچه مالکین طرف اول (تا طبق از اجرای بخش مورد نظر یا خرید موارد اولیه) نسبت به مصالح تعریف و مشخص شده در این ماده قرارداد و پیوست آن بخواهند تغییراتی را اعمال نمایند؛ این امر با عدم ایجاد مشکل در مراحل اجرای ساخت و یا تداخل در سایر امور امکان پذیر بوده و در صورت افزایش قیمت هزینه ما به التفاوت خرید متریال توسط مالکین به طرف اول قرارداد پرداخت می شود. طرف دوم مکلف به پذیرش و اجرای آن خواهد بود.
تبصره 6 : سازنده مکلف است که تمامی طبقات مسکونی را از نظر مصالح اجرای کار یکسان بسازد به طوریکه هیچ گونه تفاوتی با هم نداشته باشند. (طبق تیپبندی مساحتها که در پلانها مشخص می شود) در صورت درخواست هرگونه تغییر در متریال نسبت به سهم مالکین مابهالتفاوت آن به عهده مالک همان واحد می باشد.
لیست مصالح، مواد و اقلام مصرفی در قرارداد مشارکت در ساخت
- پی و سازه : بتن آرمه (با نظارت کامل و تست بتن) طبق محاسبات و نقشههای مهندسی، مقاوم در برابر زلزله و میلگرد استاندارد و فابریک و سازه بتنی طبق ضوابط شهرداری.
- سقف طبقات : تیرچه سفال یا یونولیت ضد حریق استاندارد ساختمان و بتن طبق نقشههای محاسباتی (مقاوم در برابر زلزله) طبق ضوابط شهرداری
- مصالح دیوارها : سفال یا بلوک نیمه سبک سیمانی
- نوع و شکل نماهای (جنوبی و شرقی و غربی ساختمان) : سنگ تراورتن می باشد و آجر آذرخش مطابق طراحی
- نوع و شکل نمای دیوارهای حیاط و پارکینگها : سنگ تراورتن و سنگ قیچی با توافق طرفین
- نوع کف پلهها و پاگردها و لابی : سنگ
- پارکینگها : کف و دیوار تا سقف سنگ
- جنس سنگ حیاط : سنگ تراورتن و سنگ قیچی با توافق طرفین
- جنس دیوار پاسیو : سرامیک
- دیوار راه پلهها : تا سقف سنگ
- ورودی لابی : سنگ تراورتن و آنتیک به صورت ترکیبی
- تأسیسات گرمایشی : پکیج و رادیاتور استاندارد
- تأسیسات سرمایشی : کانال کشی کولر
- لوله های هواکشها : پولیکا
- جنس لوله و لوله کشی گاز : استاندارد اصفهان یا مانیسمان
- تأسیسات فاضلاب : PVC فشار قوی استاندارد
- تأسیسات آب سرد و گرم : لوله سفید استاندارد
- نوع ابعاد عایق بندی سرویسهای بهداشتی و حمام و آشپرخانه : قیرگونی دولایه
- نوع عایق بندی پشت بام : قیرگونی دو لایه و موزاییک
- تأسیسات برق : کابل کرمان استاندارد یا امین درجه یک ایرانی یا شبیه (مورد تأیید مهندس ناظر برق)
- کلید و پریز : مهسان یا دلند یا آسیا
- دربها و چهارچوبها : اچ دی اف دربها چارچوب فرانسوی درب ضد سرقت تا سقف
- کمد دیواری ( بدنه و دربها) : بدنه گچ کاری به انضام با درب ریلی یا لولایی
- یراق آلات (دربها، کمدها و کشوها) : درجه یک ایرانی یا چینی
- نوع و رنگ پنجرهها : upvc سفید همراه با شیشه دو جداره و گاز آرگون استاندارد
- کابینت آشپزخانه : MDF متناسب با متراژ واحد حداکثر 4 متر
- نوع و رنگ کاشی و سرامیک سرویسها: کاشی ایرانی مرغوب
- نوع سینک و گاز : اخوان یا البرز و گاز مورد تأیید استاندارد
- طرح کف داخل واحدها : سرامیک 60*60 بدون درز
- نوع رنگ روکش دیوارها و سقفها : دیوارها و سقفها رنگ پلاستیک قابل شستشو
- نوع شیرآلات و دوش حمام : اهرمی استاندارد
- کاسه توالتها و روشوییها : مروارید یا گلسار و یونیت کابین دار جهت سرویس
- رادیاتور و حوله خشک کن: استاندارد
- نورپردازی : هالوژن همراه نورپردازی
- محوطه سازی : تأمین فضا و ایجاد باغچه
- نوع نرده ها و درب ورودی : آهنی طرحدارو نرده استیل
- آسانسور : موتور ایتالیا به همراه اتاق استیل و MDF با پانل استاندارد و بلک اوت و تری وی اف
- انباریها : کف انباریها سرامیک و بدنه انباریها سیمان سفید
- نوع درب باز کن ورودی و پارکینگ : مطابق استاندارد و دارای گارانتی
- نوع آیفون تصویری : آیفون تصویری رنگی
- دربهای بین پله و آسانسور : شیشه سکوریت استاندارد
- سرویس بهداشتی پارکینگ : کاشی و سرامیک یا طبق استاندارد شهرداری در صورت امکان
- صندوق پستی، تابلو اعلانات : مطابق عرف ساختمان
- آنتن مرکزی : مطابق استاندارد