اعتبارسنجی ملک و مالکین در مشارکت ساخت چگونه است؟ + ویدیو
ژوئن 6, 2023تفاوت قیمت ملک اداری و مسکونی
ژوئن 20, 2023سرمایه گذاری در ملک از بهترین بازارها برای سرمایهگذاریست زیرا نسبت به بازارهای دیگر همچون طلا، ارز، سکه، بورس و دیگر بازارها هم سود بیشتری دارد و هم احتمال ریسک آن در مواردی همچون به سرقت رسیدن و یا کاهش قیمت کمتر است.
سرمایه گذاری در ملک و مسکن همواره در طول زمان صعودی بوده و با توجه به اینکه رشد خوبی دارد گزینه بسیار مناسبی در بازار سرمایه میباشد.
البته ناگفته نماند که عدم داشتن تجربه کافی و چشم بسته وارد شدن نیز ممکن است منجر به عدم بازدهی مناسب و یا حتی ضرر و زیان گردد.
اگر میخواهید در این بازار موفق شوید و پول بدست آورید باید روش صحیح سرمایه گذاری در املاک را آموزش ببنید.
سرمایهگذاری در املاک در واقع کار با اعداد است؛ و اینکار مشکلی نیست و شما را به سمت موفقیتهای زیاد مالی هدایت میکند.
شاید دیدن فرمولهای ریاضی انگیزه شما را کم کند و بگویید که من نمیتوان اینکار را انجام دهم اما واقعیت چیز دیگریست و اغلب فرمولهای ریاضی در این قسمت در واقع انجام عملیات جمع، تفریق، ضرب و تقسیم است و فرمولهای طاقت فرسایی در این خصوص وجود ندارد و در نهایت سود نهایی نصیب کسانی میشود که برای انجام درک مفاهیم ابتدایی ریاضی وقت میگذارند این دیگر انتخاب شماست.
البته برای تمرین میتوانید کار را با بازار سهام آغاز نمایید و اگر ملکی هم دارید بهتر است حتماً این مقاله را مطالعه نمایید.
انواع سرمایه گذاری در ملک
سرمایه گذاری در ساخت و ساز، مسکن و املاک نیز دارای انواع متنوع میباشد که در زیر انواع را بصورت تیتر وارد ذکر کرده ایم. برای اطلاعات بیشتر می توانید لینکها را دنبال نمائید.
- سرمایه گذاری برای خرید و فروش مسکن
- خرید املاک قدیمی و بازسازی نمودن آنها
- خرید خانه کلنگی و ساخت و ساز آن
- سرمایه گذاری در خرید و اجاره مسکن
- مشارکت در ساخت
- سرمایه گذاری در ساخت و ساز (مدیریت پیمان)
فاکتورهای مهم سرمایهگذاری چیست ؟
برای اینکه با بازار مسکن نسبت به سایر بازارها بیشتر آشنا شوید باید چند فاکتور مهم سرمایه گذاری را بررسی کنید :
سرعت نقد شوندگی :
نقدشوندگی اصطلاحیست که به زمان لازم برای نقد شدن سرمایه در بازار اشاره دارد؛ و برای نمونه فروش سهام بورس ممکن است در چند دقیقه انجام شود اما فروش مسکن ممکن است چند ماه طول بکشد.
ریسکپذیری :
این مورد شامل میزان ریسکیست که در هر بازار وجود دارد و میتواند شامل مواردی از جمله کاهش قیمتها و ریسک سرقت باشد.
مقدار سرمایه مورد نیاز :
حداقل سرمایهای که برای ورود به هر بازاری مورد نیاز میباشد.
فاکتور زمان :
به حداقل زمان سوددهی در بازار سرمایه اشاره دارد.
بازدهی :
رشد سرمایه در بازار در یک بازه زمانی مشخص را عنوان میکند و این پارامتر تفاوتی بین دورههای کوتاه مدت و بلندمدت سرمایهگذاری قائل نیست و بازدهی کلی بازار را عنوان میکند.
در ادامه جدول مقایسه ای تهیه کردیم که به مقایسه بازارهای مسکن، بورس، طلا، سکه، ارز و بیمه در پارامترهای ریسک پذیری، نقدشوندگی، بازدهی، سرمایه اولیه و بازه زمانی میپردازد:
امتیازها از 1 کمترین به 5 بیشترین تقسیم بندی می شود این اعداد در بخش سرمایه اولیه بصورت معکوس امتیازدهی شده است و هرچه برای سرمایهگذاری مبلغ بیشتری مورد نیاز باشد امتیاز کمتر است. در نهایت با جمع امتیازها میتوانید تشخیص دهید که کدام بازار برای سرمایهگذاری مناسبتر میباشد:
با مقایسه مجموع امتیازات بالا متوجه میشویم که بازار مسکن بهترین بازار برای سرمایه گذاریست؛ و همانطور که مشخص است بازار مسکن کمترین ریسک و بیشترین بازدهی را دارد.
سرمایه گذاری در املاک چه ریسکهایی دارد؟
سرمایهگذاران اگر میخواهند در بازار املاک و مستغلات فعالیت کنند باید با ریسکهای موجود در این بازار بیشتر آشنا شوند این ریسکها عبارتند از :
-
ریسکهای قراردادی در خرید خانه
این ریسکها به قراردادهای معاملات مسکن و احتمالات مربوط به کلاهبرداری مربوط میشود. سرمایه گذاران بویژه در قراردادهای پیش خرید باید به این موضوع دقت کنند.
-
عدم داشتن اطلاعات لازم در خصوص املاک
کسانی که میخواهند در بازار مسکن سرمایهگذاری کنند باید اطلاعات میدانی خود را در این خصوص بالا ببرند و مواردی همچون موقعیت ملک و میزان پیشرفت آن در آینده اهمیت بالایی دارد.
-
سیاست گذاریهای دولتی
مواردی همچون مسکن مهر، طرح مسکن ملی، اعطای تسهیلات خرید مسکن، اخذ مالیات از مسکنهای خالی از سکنه و ... میتواند موجب رونق یا رکود مسکن در یک منطقه و یا شهر گردد.
-
بلایای طبیعی
مواردی همچون زلزله، رانش زمین، آتش سوزی، سیل و ... در یک منطقه در قیمت ملک در آن منطقه تأثیر میگذارد و بازار مسکن را در آن منطقه با رکود مواجه میکند.
سرمایه گذاران موفق چه چیزی را خریداری میکنند؟
سرمایهگذاران موفق آیا املاک نوساز و یا تکمیل شده را خریداری میکنند و یا بیشتر املاک دسته دوم و یا املاکی را که به تعمیرات و نوسازی نیازمند است خریداری میکنند؟
آیا املاک مسکونی به آنها بیشتر نفع میرساند یا املاک تجاری و یا از املاک شهری بیشتر منتفع میشوند یا املاک حومه و یا املاک آجری یا چارچوب دار و یا املاک آبی رنگ یا املاک خاکستری؟
هر کدام از مواردی که گفته شد میتواند برای سرمایهگذاران گوناگون جذابیت داشته البته بجز رنگ ملک، باید در نظر بگیرید که یک سرمایهگذار واقعی ویژگیهای فیزیکی ملک را موضوع ثانویه برای تصمیم خود قرار میدهد.
او خریدار و نگهدار ملک نیست بلکه به مزیتهای و منافع تجاری آن ملک بیشتر توجه میکند. در واقع جریان درآمدی ملک را بیشتر در نظر میگیرد.
برای خرید، نگهداری و فروش ملک نباید دچار احساسات شوید و به فاکتورهای احساسی توجه کنید و یک ساختمان را به دلیل اینکه دوست دارید خریداری نکنید یا فروش آنرا به تعویق نیندازید.
چهار معیار پایه برای محاسبه سود در سرمایه گذاری در ملک
جریانات وجوه نقد
اگر نگاهی به دوره دوازده ماهه در حساب خود بیندازید متوجه میشوید که چه میزان پول وارد حساب شما شده و چه میزان پول از حساب شما خارج شده است و اگر خروج پول از حساب شما بیشتر از ورود پول در آن بازه 12 ماهه باشد جریانات نقدی شما در آن بازه منفی میباشد.
طبیعت علاقهای به خلاء ندارد و بانکها نیز علاقهای به بیرون کشیدن پول از حسابها ندارند و جریانات نقدی منفی نیز نشان دهنده کمبود و نقصانیست که شما باید در خصوص برطرف کردن آن فکر و ایده داشته باشید.
در مورد سرمایه گذاری املاک نیز اگر شما با جریانات نقدی منفی مواجه شدهاید باید متوجه شده باشد که این ملک پربازدهی برای شما نیست.
البته وجود جریانات نقد منفی صد در صد بدین معنی نیست که شما سرمایه گذاری اشتباهی در املاک انجام داده اید و ممکن است در سالهای بعد و سایر منافع چهارگانه این مورد را جبران کند.
بهتر است قبل از سرمایه گذاری ابعاد مالی آنرا پیشبینی نموده و تصمیم گیری کنید که این سرمایهگذاری چگونه است و در این صورت اگر جریانات منفی نقدی را نیز پیش بینی نمائید و میتوانید اقدامات بعدی خود را تعیین کنید.
مثال:
شما آپارتمانی دارای 4 واحد را با استفاده از وام بانکی خریداری نموده اید و هر چهار واحد را اجاره داده اید و همه مستأجرها اجاره خود را به موقع پرداخت میکنند. نرخ اجاره دو واحد آن در ماه 3 میلیون تومان و دو واحد دیگر 4 میلیون تومان است.
اما از طرفی ماهانه ده میلیون تومان بابت اقساط وام آن، 50 میلیون تومان بابت مالیات املاک، 18 میلیون تومان برای بیمه ملک و 15 میلیون تومان هم برای تعمیر و نگهداری ملک بصورت سالانه پرداخت میکنید.
جریانات نقدی ورودی در سال :
168,000,000=12 *(2*3,000,000 + 2*4,000,000)
نقدی خروجی در سال :
183,000,000 = 100,000,000 + 50,000,000 + 18,000,000 + 15,000,000
در اینجا ما با جریانات نقدی منفی 15 میلیون تومانی در سال مواجه هستیم که جای نگرانی نیست زیرا ارزش افزوده ای ملک در هنگام فروش برای ما ایجاد میکند جریانات منفیای را که بخش عمدۀ آن بخاطر پرداخت اقساط وام آن است را جبران میکند؛ و البته زمانی که وام آن پرداخت کامل شود جریان وجه نقد آن نیز مثبت میگردد.
افزایش قیمت ملک
در ابتدا این سوال مطرح میشود که ارزش یک ملک به چه عواملی بستگی دارد ؟
بطور کلی درآمد خالص از یک دارایی در افزایش قیمت یک دارایی تأثیر دارد اگر شما ملکی دارید که درآمد مناسبی را برای شما تولید میکند این درآمد موجب افزایش قیمت ملک میباشد.
از طرفی تغییر شرایط در بازار نیز میتواند در افزایش قیمت ملک تأثیرگذار باشد بطور مثال اگر ملکی را خریداری کردهاید و در آینده شرایط بازار متفاوت شده و آن منطقه تبدیل به منطقه مد و شاخص گردیده با رشد تقاضا و رشد نرخ املاک در آن منطقه روبرو خواهید بود.
از موارد بسیار مؤثر در افزایش قیمت ملک تورم در اقتصاد میباشد که موجب افزایش نرخ ساخت و ساز شده و افزایش قیمت اجارهها و قیمت خود ساختمان را نیز سبب میگردد.
باید به این موضوع توجه کنید که اگر ملک شما جریان درآمدی خوبی ندارد میتوانید از افزایش قیمت ملک خود سود ببرید.